Jednoduchá cesta ke zdravé prostatě

Co je prostata?

Prostata, jinak také nazývána předstojná žláza, je pohlavní pánská žláza. Nalezneme ji hluboko v malé pánvi pod močovým měchýřem. Produkuje 15 – 30 % objemu tekutiny ejakulátu a podporuje životaschopnost spermií. Růst prostaty je ovlivněn hladinou testosteronu. Do plné velikosti dorůstá přibližně s druhým desetiletím v pánském životě. V mládí má velikost kaštanu, ve starších letech se přibližuje až rozměrům pomeranče. Zvětšená prostata snižuje kvalitu bytí a obtěžuje každodenní život.

čůrající chlapeček

Jaká je jeho funkce?

Ačkoliv se jedná o malý orgán, který působí dojmem nepotřebnosti. Je často zbytečně opomíjen. Zapomíná se na něj, až do doby vzniku prvních komplikací. Zdravá prostata http://www.erectmax.cz/blog/zdrava-prostata/ je důležitá. Vylučuje látku, která je součástí ejakulátu. Pomáhá vyživovat a zároveň ochraňovat spermie a zvyšuje jejich vitalitu a usnadňuje transport.

Jaké jsou příznaky zvětšené prostaty?

Problémy se začínají objevovat okolo 50. roku života. Projevuje se v první řadě problémy s močením. Mezi další příznaky zvětšené prostaty patří časté a naléhavé potřeba močení, obtížné zahajování močení, slabý nebo pomalý proud moči, bolestivé nebo přerušované vylučování. Může způsobovat pocit nedokonalého vymočení. Po vybrázdění se zanedlouho dostaví pocit opětovné nutnosti močení. Komplikace se však nemusí objevit u každého.

čůrající chlapeček

Jak udržet prostatu s dokonalé kondici?

Aby si muži neznepříjemňovali svou budoucnost, měli by se o svoje tělo starat. Zvětšená prostata lze samozřejmě léčit. Buď ambulantně nebo chirurgicky. Mnohem lepší je však problémům předcházet. Jak? Klíčem k úspěchu je zdravý životní styl. Růst prostaty podporuje sedavý styl života. Muži se vyvarují problémy s prostatou díky sportu. Nejúčinnější je jogging, tenis nebo chůze. Pokud nepatříte mezi milovníky pohybu nebo vám zdravotní kondice nedovoluje aktivní životní styl pomozte si v boji s prostatou doplňky stravy. Většinou jsou složeny z bylin jako maca peruánská, kotvičník zemní nebo zázvor obecný. Cesta ke zdravé prostatě nemůže být jednodušší.